Genç Bir Yazar, Efsane Bir Kitap: "Sadece Köpekler Farkında"


Bukowski, Henry Miller tarzı üslup sevenlere tavsiye edilen eşsiz bir eser... Mert Durmazer imzalı kitap okuyucusuna heyecanlı anlar ve güzellikler yaşatıyor...

"...delileri sevmeyen insanları sevmem eloğlu. ama delinin teki bir adamı sevmezse, işte o adamdan o anda kuşku duyarım..."

Kitaptan Alıntı

"Bir kimliği, amacı, dünyaya karşı bitmek tükenmek bilmeyen bir inadı vardı. Sevdiği bir kız vardı. Çiçek açmayan bir kaktüsü. Olur da üç gün üst üste eve gidemediği olursa ölürdü bitkisi. Başka severdi bitkisini. Ölmesin isterdi."

Sadece Köpekler Farkında Kitap Tanıtım Bülteni


Gözyaşıyla aldatmak,insanın en büyük silahıdır.

Belki de şuydu gerekli olan; sıradan görünenama kendi içinde ihtişam barındıran bir hayatsürmek. Yanlışlardan doğru damıtmayı amaçederek ömür çürütmek değil, sadece bir doğruya asılmak. Sandığı kadar büyük olmadığınıanlamalıydı insan, bir gün unutulacağını bilmeliydi. İçinde bulunduğumuz zaman böylesini gerektiriyor denilen ama kendisine hiç degerekmeyen onca saçma şeyin tahakkümünden arındırmalıydı kendisini. Bir insanın tümihtiyacı ne biliyor musunuz? Bir damın altındabile olsa vicdanı rahat şekilde uyuyabilmek!Evet, ertesi sabah uyandığında aynada kendisine çekincesizce bakabilmeli, bunun zenginlikolduğunun kavrayışına da sahip olmalı; aksinegüzel görünmek adına bir ton uğraş vermenin gereksizliğini, asıl yoksunluğun tam da buolduğunu bilmeli. Kokulu sabunlarla yıkamalıtenini, hoş kıyafetler giymeli. Hakiki bir davayakendisini adayıp, ama hakiki bir davaya, ruhunu hayatın yorgunluğundan arındırmış birşekilde kendisini sokaklara salmalı, çiçeksiz birbahçenin ekilmiş ilk tohumları gibi.

Yorumlar

  1. Sadece köpekler farkında adlı kitap tanıtımı için çok teşekkürler bence biraz da sevgi üzerine bir kitap gibi kaleminize sağlık

    YanıtlaSil
  2. Yorumunuz için teşekkürler

    YanıtlaSil
  3. Çok doğru bir söz. Delileri sevmeyen insanları sevmem. Eğer bir deli bir insani sevmiyorsa o adamdan da kuşku duyarim. Kesinlikle çok yerinde.

    YanıtlaSil
  4. Sadece köpekler farkında tanıtımı için çok teşekkürler. Burada anladığım insanlar artık tüm duygulardan soyutlanmış ve duygusallık, saygı, sevgi değerlerini yitirmiş empati özelliğini yitirmiş ve bu duyguları aktarmış. İnsani duygularımızı kaybettik bunu yeniden yeşertmek bizleri yeniden insan yapar.

    YanıtlaSil
  5. Kültür
    Bilginin Şuurlaşmasıdır.
    Yasalar Ölür Kitaplar Ölmez.
    Kaleminize Yüreğinize SAĞLIK.

    YanıtlaSil
  6. İnsani duygularımızı bize hatırlatacak her kitap gibi bu da çok değerli..

    YanıtlaSil
  7. Kötüye deli musallat olur diye öğrendik hem korkar gem uzak dururum ��

    YanıtlaSil
  8. Kim akıllı, kim deli. Kitap çok ilgimi çekti, notlarıma aldım.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder